Demens

Et demensvenligt samfund

Torsdag den 21. februar 2019 kl. 19.30 i Sognegården.

Sygeplejerske Anne Sørensen holder oplæg denne aften.

 

Det er muligt at leve et godt liv med demens, især hvis man bliver mødt med forståelse og venlighed af sine medmennesker.

Mennesker med demens har som alle andre behov for at føle sig som en dal af familien, vennekredsen og samfundet.

For at det kan lade sig gøre, kræver det ind imellem en hjælpende hånd fra dem, som mennesker med demens møder på deres vej.

Esbjerg vil være en demensvenlig kommune, der skaber bedst mulig livskvalitet for borgere med demens og deres pårørende. Her skal der være plads til, at mennesker med demens kan færdes trygt.

Vi kan ikke gøre det alene. Derfor samarbejder vi bl.a. med alzheimerforeningen om initiativet Demensven, som skal få flere til at vise forståelse for livet med demens og give en hjælpende hånd, hvor og når de kan.

Foredrag om Benny Andersen

Livet er ikke det værste, man har

torsdag den 21. marts kl. 19.30 i Sognegården

Om Benny Andersen og hans lyrik og sange.

Foredrag ved Erik Lindsø, højskolelærer, forfatter og foredragsholder En lystrejse i Benny Andersens hjertevarme humor, som den kommer til udtryk i hans digte og sange. Nogle af sangene synges.

Benny Andersen er en skarpsindig iagttager og en generøs verdensborger i Danmark. I mere end 60 år registrerede han, hvad der skete i det danske samfund og i sin digtning påvirker han os fortsat – med et smil på læben.

Benny Andersen er aldrig nedladende, men altid opladende. Han rakker aldrig ned, han rakker altid op. Han kalder Rosalina for en livsfordobler og siger om hende: ”En splint gør ondt et enkelt sted, du gør godt over det hele”.

Mens de fleste holder døren på klem, men ikke Benny Andersen. ” Jeg vil vente på dig nat og dag, jeg tager hele døren af.”

Erik Lindsø er forfatter og højskolemand – tilknyttet Rødding Højskole, og en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere