Litteraturkreds

Litteraturkreds v/ sognepræst Bente Bramming

Litteraturkredsen begynder med at kombinere to romaner, en nyere: Gilead (2004) af Marilynne Robinson og en klassiker: Gjæring – Afklaring (1902) af Jakob Knudsen.

Gilead foregår i Midtvesten i USA i 1950’erne, hvor John Ames, byens aldrende præst, skriver et brev til sin syvårige søn og giver ham et kig ind i et religiøst menneskes smukke sind, men han bliver udfordret, da hans søn og kone bliver truet. Marilynne Robinsons bøger beskæftiger sig med livets store emner; liv og død, kærlighed og tilgivelse. Bogen indbragte forfatteren Pulitzerprisen i 2005.

Gjæring – Afklaring udspiller sig både i provinsen og København ved 1900-tallets begyndelse: i sin idéroman stiller Jakob Knudsen to livssyn op over for hinanden, illustreret med Karls Wintrups dilemma i valget mellem to kvinder. Det er barnekæresten Henriette fra den gammelgrundtvigske præstegård og over for hende verdensdamen Rebekka fra det samtidige frigjorte københavnske kulturmiljø. Jakob Knudsens forfatterskab har været omgærdet af beundring men også kritisk debat.

Jeg vil gennemgå romanerne ved kort at genfortælle handlingen og uddrage forskellige kernepunkter, som vi afsluttende kan diskutere sammen med de spørgsmål, der har meldt sig under læsning.

Vi forsøger med to forskellige tidspunkter på dagen for at finde ud af, hvad der fungerer bedst.

10. oktober, kl. 19.00 – 21:00 Marilynne Robinson: Gilead

29. november, kl. 10.00-11.45: Jakob Knudsen: Gjæring – Afklaring

Vi laver kaffe og te, og man er velkommen til at tage brød med.

Nils Malmros

Foredrag og film

Den 14. november kl. 19:00 får vi besøg af filminstruktør Nils Malmros, der bl.a. er kendt for sine film Kundskabens træ, Skønheden og udyret, Kærestesorger og Sorg og glæde.

Næsten alle Malmros’ film har rod i hans eget liv. Men det egentlige smertepunkt er han veget udenom, indtil han i 2013 lavede Sorg og glæde. Med afsæt i sine film vil Malmros fortælle om sin karriere og om, hvordan han nåede frem til at fortælle om sit livs tragedie.

Entre: 40 kr. incl. kaffe og kage

I forbindelse med Malmros’ besøg afholder vi i løbet af efteråret to filmaftener, hvor vi ser to af hans film sammen i Sognegården. v/ sognepræst Julius Petersen.

Den første, vi skal se, er At kende sandheden, og det foregår tirsdag d. 29. oktober kl. 19:00,

og vi slutter af med at se Sorg og glæde, tirsdag d. 19. november kl. 19:00.

Til filmaftenerne vil der være snacks og vand.

De 9 læsninger

De 9 læsninger d. 8. december kl. 19.00 i Vester Nebel kirke er en forberedelsesgudstjeneste til julen. Det er en engelsk juletradition som vi holder særskilt, med hyggelig aftenstemning med levende lys i kirken.
Navnet dækker over, at der i løbet af gudstjenesten læses ni bibeltekster. Teksterne spænder fra skabelsen over syndefaldet til profetier om frelseren, som skal komme, og slutter med juleevangeliernes beretning om frelserens fødsel.

Kirkernes kor, Cantica, medvirker.

Vi ønsker hinanden god jul med et glas gløgg og en klejne i kirken.

Julekoncert med kirkens voksenkor

Julekoncert med kirkernes voksenkor

18. december kl. 19.00 synger kirkernes voksenkor, Cantica, julen ind med en masse kendte og dejlige julesange. Til koncerten kan I også nyde tonerne fra Anne Sofie Mejlbjerg, der vil medvirke med cello.

Efter koncerten er alle velkomne til ståkaffe i Sogengården.
Koncerten er gratis og alle er velkomne.

Nytårsaften i Sognegården

Tirsdag den 31. december 2019 kl. 17.30

Igen i år inviterer vi til nytårsaften i Sognegården, hvor vi mødes og hører dronningens nytårstale, spiser, snakker og synger sammen.

Aftenen slutter ved 22-tiden.

Middagen inkl. drikkevarer koster 225 kr.

Tilmelding efter først-til-mølle-princippet senest den 27/12.

Til Rigmor Tlf. 40 48 86 89 // 22 16 90 35 Mail: sognegaard.rigmor@gmail.com

Betaling ved tilmelding. Arrangementet er planlagt til maks. 40 deltagere.

Alle er velkomne.