Foredrag v/ Mikkel Wold

Tirsdag d. 10. marts kl. 19:00

”Du skal komme videre med dit liv” – eller skal du?

Der er så meget i vort liv, som gøres til et projekt, vi selv skal styre. Mange sørgende oplever denne mentalitet som en stor belastning for dem. Når man befinder sig i en sorg, kan det føles dybt krænkende at få besked på at ”komme videre med sit liv”. Foredraget gør op med forståelse af sorg som et ”arbejde” med nogle faser, man skal igennem og derefter komme videre. Vi ser på den nyeste forskning på området og på, hvad vi kan hente i kristendommens og historiens erfaringer, af hvad sorg, tab og håb er.

Mikkel Wold er sognepræst ved Marmorkirken i København, tillige lektor i sjælesorg ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, Løgumkloster.

Pris: 40 kr. for foredrag og kaffe

Bibelen på nudansk - kan man det?

Tirsdag den 21. april kl. 19:00 i Bryndum Sognegård

Bibelen på nudansk - kan man det?

Kom med redaktør Cecilie Ahlmann Raaberg helt ned i maskinrummet på den nye bibeloversættelse til nudansk og få nye vinkler på både Bibelen og det danske sprog.

Den 20. marts får Danmark en helt ny bibeloversættelse, Bibelen 2020. Formålet med oversættelsen er, at alle kunne forstå indholdet, også selvom de ikke er vant til at læse i Bibelen. De traditionelle danske kirke- og bibelord er forsvundet, og oversætterholdet har fundet nye mere mundrette og nudanske ord og vendinger. Hør redaktør Cecilie Ahlmann Raaberg fortælle om valg og fravalg i oversættelsesarbejdet og om både det, man vinder, og det, man mister, når man frigør sig fra traditionen.

Cecilie Ahlmann Raaberg er cand.theol. og har som redaktør igennem hele oversættelsesforløbet været involveret i både de største og de mindste beslutninger. Hun er nu sogne- og korshærspræst ved Sankt Nikolai Kirke i Holbæk.

Pris: 40 kr. for foredrag og kaffe