Ny præst

Mit navn er Julius Petersen, og jeg skal være sognepræst i Bryndum og Vester Nebel fra 1.marts i år. Jeg kommer oprindeligt fra Gråsten og Sønderborg i det østlige Sønderjylland, hvor jeg boede, indtil jeg i 2007 flyttede til Aarhus, hvor jeg har boet siden. Jeg har læst tysk på universitetet i to år, før jeg besluttede mig for at læse teologi og blive præst, og jeg blev færdiguddannet i december 2017 og skal nu for første gang være præst, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til!

Selvom jeg er ny, har jeg lidt erfaring med præstearbejdet fra en længere praktik på fire måneder i Kirkens Korshær i Aarhus, og jeg har i løbet af min studietid været arrangør og leder af spændende rejser til bl.a. Caminoen i Spanien og munkeøen Athos i Grækenland.

Min kæreste Sara læser statskundskab og er studerende lidt endnu, men flytter alligevel med ind i præstegården nu. Her vil vi opbygge et fælles liv og slå rødder, hvilket vi ser rigtig meget frem til.

I min fritid er jeg glad for at gå korte og lange ture, alene eller sammen med andre, og jeg elsker film. Derfor kan I godt forvente at se mig spadsere omkring i sognene, med og uden Sara, for at lære egnen at kende, og jeg vil også gerne arrangere fælles gåture og filmaftener, hvis der opbakning til det. Desuden er jeg også interesseret i litteratur, særligt den tyske litteratur, og i musik, og jeg er måske et af de sidste mennesker i verden, der stadig samler på CD’er.

Jeg tror på, at et sundt kirkeliv vokser ud af det konkrete fællesskab i sognene, og derfor glæder jeg mig til at lære jer alle at kende med årene, der kommer. Kirken er til for jeres skyld, og derfor kan I altid komme, som I er.

Bryndum og Vester Nebel står foran en ny tid med to nye præster - min kommende kollega Bente Bramming og mig - samt en ny og flot sognegård, og derfor håber jeg og tror på det bedste for begge sogne, og at vi sammen bliver glade for det fælles kirkeliv.

Sara og jeg glæder os til at møde jer, og jeg glæder mig til at være jeres præst!

Ny 50% præst ansat

En hilsen til Bryndum og Vester Nebel sogne fra Bente Bramming

Jeg ser frem til at starte i Bryndum-Vester Nebel Pastorat som præst på 50% og glæder mig til samarbejdet med den kommende præst, personale, menighedsrådet samt sognene.

Eftersom jeg først har valgt at starte mit præstevirke midt i livet, i 2016, har jeg for at opnå erfaringer på bredt plan taget en række vikariater i både Haderslev og Ribe stift og afslutter nu det sidste i  Sdr. og Nr. Bork-Lyne pastorat.

I årene mellem jeg afsluttede min teologiske eksamen m.m. (1995) har jeg arbejdet på bl.a. seminarium, universitetet (SDU) samt som museumsinspektør på Ribe Kunstmuseum.  Jeg har følt mig privilegeret i alle sammenhænge. Imidlertid har det altid været mit ønske at blive præst; da jeg rundede de 50,  gjorde jeg alvor af det, noget som jeg har været meget glad for siden.

Siden 2003 har jeg boet i Ribe med min mand, Torben Bramming  og vores tre sønner, som nu alle er voksne (mell. 20 og 25 år) og ude i verden. Vi har siden 2014 drevet et lille Brorson-center, ”Taarnborg” i Ribe, hvor vi på forskellig måde formidler Brorsons digtning og historie.

I kombinationsstillingen som henholdsvis sognepræst i Bryndum-V.Nebel og institutionspræst ved Hospice Sydvestjylland med tilknytning til Det Palliative Team i Esbjerg ligger der for mig at se forskellige muligheder for at kombinere alternative arbejdsfelter og former til fælles bedste.

Jeg glæder mig nu til at virke i Bryndum og Vester Nebel sogne - og til at lære jer at kende.