Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Tilmelding og indskrivning

I foråret, året før du skal konfirmeres, skal dine forældre tilmelde dig konfirmationsundervisningen på hjemmesiden, hvor de udfylder en formular med bl.a. navn og adresse.

I august måned skal du og dine forældre møde til indskrivning i kirken i forbindelse med en kort gudstjeneste. I skal medbringe kopi af dåbsattest, og dine forældre skal underskrive et par dokumenter bl.a. om evt. kørsel og anvendelse af fotos på FB og andre steder.

Vi giver besked om dette via skolen i foråret, hvor du går i 6. klasse.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Bryndum og Vester Nebel Kirker går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder. Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet. Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen. Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Kommende datoer

Har du et barn, der skal konfirmeres i 2018 i Bryndum eller Vester Nebel Kirke, så er konfirmationsdatoerne her:

Vester Nebel Kirke

Lørdag 28. april kl.9:30

Søndag den 29. april kl. 10:30

Bryndum Kirke

Lørdag 28. april kl.11:30

Lørdag 5. maj kl. 9:30 A-klassen og kl. 11:30 B-klassen.

Søndag 6. maj kl. 10:30

Konfirmationerne i Bryndum og Vester Nebel kirker vil fremover ligge således:

Vester Nebel Kirke sidste  lørdag i april kl. 9.30.

Bryndum Kirke sidste lørdag i april kl. 11.30.

Bryndum Kirke den første weekend i maj, lørdag eller søndag. Tidspunkt afhængig af antal konfirmander.

Du kan afgive ønske om dato, men ikke tidspunkt.

Tilmeldingsformular åbnes foråret 2018

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Bryndum og Vester Nebel kirker foregår onsdag og torsdag morgen, kl. 8-10. Vi mødes i konfirmandstuen på Kirkevangen 8 i Bryndum.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver rollespil og skal på konfirmandtur, hvor vi skal på jagt efter kristendommen.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i gudstjenester op til din konfirmation. Blandt andet i den ungdomsgudstjeneste, du skal være med til at lave sammen med de andre på dit hold.