Konfirmation 2021 - tilmelding

For at tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation skal du tilmelde digitalt med dit NemID. Brug linket: https://personregistrering.cpr.dk/personregistrering/konfirmation. 

 

Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten. Denne skal uploades ved den digitale tilmelding.

Den digitale konfirmandtilmelding er åben mellem 1. april og 30. september, og du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen. Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller har brug hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret her: https://www.bryndumkirke.dk/kontakt/

Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.

Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Bryndum og Vester Nebel kirker foregår onsdag og torsdag morgen, kl. 8-9:30. Vi mødes i konfirmandstuen i Sognegården, Bryndumvej 111A over for kirken.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget, fx kærlighed og venskab, men også om, hvad der sker, når man dør, og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver rollespil og skal på konfirmandtur, hvor vi skal på jagt efter kristendommen.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i 12 gudstjenester op til din konfirmation.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Bryndum og Vester Nebel Kirker går præst og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads på en stol ud for den kirkebænk, hvor din familie sidder. Konfirmationen foregår som en helt almindelig gudstjeneste, hvor konfirmationen er indsat i stedet for nadveren.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet. Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen. Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Kommende datoer

Konfirmationsdatoer 2021-2025

2021

Lørdag d. 24. april

        Kl. 9:30 Vester Nebel

        Kl. 11:30 Bryndum (efter særlig aftale)

Lørdag d. 1. maj

        Kl. 9:30 Bryndum (A-klassen)

        Kl. 11:30 Bryndum (B-klassen)

2022

Lørdag d. 23 april

        Kl. 9:30 Vester Nebel

Lørdag d. 30. april

        Kl. 9:30 Bryndum (A-klassen)

        Kl. 11:30 Bryndum (B-klassen)

2023

Lørdag d. 29. april

        Kl. 9:30 Vester Nebel

        Kl. 11:30 Bryndum (C-klassen)

Lørdag d. 6. maj

        Kl. 9:30 Bryndum (A-klassen)

        Kl. 11:30 Bryndum (B-klassen)

2024

Lørdag d. 27. april

        Kl. 9:30 Vester Nebel

        Kl. 11:30 Bryndum (C-klassen)

Lørdag d. 4. maj

        Kl. 9:30 Bryndum (A-klassen)

        Kl. 11:30 Bryndum (B-klassen)

2025

Lørdag d. 26. april

        Kl. 9:30 Vester Nebel

Lørdag d. 3. maj

        Kl. 9:30 Bryndum (A-klassen)

        Kl. 11:30 Bryndum (B-klassen)

Datoerne for konfirmationer i år 2026 offentliggøres her på hjemmesiden i foråret 2021.