Om bygningen

Sognegården er udformet som 3 parallelle og indbyrdes forskudte længebygninger i rødt murværk med høje teglbeklædte tage. Adgangen til sognegården sker fra et lille torv beliggende umiddelbart over for den nuværende plads mellem kirke og forsamlingshus.

Funktionsmæssigt er sognegården entydigt opdelt i en søjlebåren arkadelignende midterfløj med plads til ophold og adgang til de to øvrige fløje med henholdsvis kontorer i nordfløjen og konfirmand- og mødelokaler i sydfløjen, som også rummer et graverafsnit med nye tidsvarende personalefaciliteter.

Herudover er kirkens materialegård blevet renoveret, og der er opført en helt ny værksteds- og garagebygning.

Menighedsrådet forventer, at den nye sognegård vil åbne op for væld af lokale aktiviteter, som kan omfatte sammenkomster efter kirkelige handlinger, konfirmandundervisning, foredrag og filmaftener, kirkekor, babysalmesang og koncerter, sy- og læseklub og aktiviteter for enlige og udsatte, sorggrupper og meget andet.

Samlet pris inkl. arkæologisk udgravning: 14,2 mio. kr.

Bruttoareal sognegård i alt: ca. 530 m2

Bruttoareal værkstedbygning i alt: ca. 90 m2

Byggestart: 18. maj 2017

Ibrugtagning: 1. juni 2018

Arkitekt og Ingeniør: E + N Arkitektur, Århus med ingeniørfirmaet Constructa, Horsens.

Sognene har i dag et befolkningsgrundlag på ca. 3500 indbyggere, hvoraf ca. 90% er medlemmer af folkekirken

Om aktiviteter i Sognegården

Fra den 3. september er Sognegården åben på hverdage fra kl. 8 – 12.

I første omgang er der ”værter ” på tirsdage og fredage fra kl. 9.30- 11.30.

Der vil være aviser og kaffe på kanden.

Menighedsrådet har ansat Rigmor Bennetsen, som kirke - og kulturmedarbejder.

Du kan læse mere om Sognegården her

Gang i det nye køkken i Sognegården

Sognegårdens nye, store køkken kan bruges til mange forskellige formål.
En gruppe flittige folk havde en onsdag morgen i september indtaget stedet for at skrælle og koge en større høst af æbler.

Måske kan man være heldig at smage resultaterne:-)