Om bygningen

Sognegården er udformet som 3 parallelle og indbyrdes forskudte længebygninger i rødt murværk med høje teglbeklædte tage. Adgangen til sognegården sker fra et lille torv beliggende umiddelbart over for den nuværende plads mellem kirke og forsamlingshus.

Funktionsmæssigt er sognegården entydigt opdelt i en søjlebåren arkadelignende midterfløj med plads til ophold og adgang til de to øvrige fløje med henholdsvis kontorer i nordfløjen og konfirmand- og mødelokaler i sydfløjen, som også rummer et graverafsnit med nye tidsvarende personalefaciliteter.

Herudover er kirkens materialegård blevet renoveret, og der er opført en helt ny værksteds- og garagebygning.

Menighedsrådet forventer, at den nye sognegård vil åbne op for væld af lokale aktiviteter, som kan omfatte sammenkomster efter kirkelige handlinger, konfirmandundervisning, foredrag og filmaftener, kirkekor, babysalmesang og koncerter, sy- og læseklub og aktiviteter for enlige og udsatte, sorggrupper og meget andet.

Samlet pris inkl. arkæologisk udgravning: 14,2 mio. kr.

Bruttoareal sognegård i alt: ca. 530 m2

Bruttoareal værkstedbygning i alt: ca. 90 m2

Byggestart: 18. maj 2017

Ibrugtagning: 1. juni 2018

Arkitekt og Ingeniør: E + N Arkitektur, Århus med ingeniørfirmaet Constructa, Horsens.

Sognene har i dag et befolkningsgrundlag på ca. 3500 indbyggere, hvoraf ca. 90% er medlemmer af folkekirken

Fotos af byggeriet

Faste aktiviteter i Sognegården

Sognegården er åben på alle hverdage kl. 8 – 17.

Der vil være aviser og kaffe på kanden. Hvis man har forslag til aktiviteter eller har lyst til at se Sognegården, er man altid velkommen til at henvende sig til Rigmor Bennetsen.

Rigmor træffes i Sognegården tirsdag og fredag formiddag og på

tlf. 40 48 86 89 // 22 16 90 35 eller på mail: sognegaard.rigmor@gmail.com

Faste aktiviteter

·        Håndarbejde, snak, kaffe og oplæsning, formiddag torsdage ulige uger kl. 9.30 –11.30

·        Håndarbejde, snak, kaffe og oplæsning, aften den første torsdag i måneden: den  6. juni, 4 . juli, 1. august, 5. september kl. 19 – 21.

Dåbsklude. Vi vil gerne invitere til at strikke dåbsklude.

Dåbskluden er en fin lille klud, som bruges til at tørre dåbsbarnets hoved med, og som barnet får med som minde om dåben. Vi sørger for garn og opskrifter.

·        Tirsdags-cafe i lige uger kl. 14.00 – 16.00  (se program)

·        Brætspil og andre spil: Tirsdage i ulige uger kl. 14.00 – 16.00, starter igen den 10. september.

·        Gåture i området. Onsdage fra kl. 9.00 til 10.00

I ulige uger går vi fra Bryndum kirke (Sognegården) og i lige uger fra Vester Nebel kirke

Vi mødes foran kirken og går en kortere tur. Der vil være kaffe bagefter.

Der har i foråret været en god interesse for gåturerne

Man kan bare dukke op, når man kan, og man behøver ikke tilmelde sig.

·        Gåture i omegnen. 25/6 – 9/8 – 12/9 Kl. 16:00

3 ture hvor vi kører ud i ”det blå”, og går en længere tur. Terrænnet kan være  kuperet. Mød op ved sognegården. Vi tager kaffen med fra Sognegården og man kan selv tage brød med.