7A Spørgsmål til Menneskesønnen

Menneskesønnen. Spørgsmål. Kap. 1-3

Øvelse 7.B – Den sorte skole

På DR findes et program, som hedder ”Den sorte skole”, og der er to afsnit, som I skal se torsdag morgen.

Den ene handler om, hvordan kristendommen opstod og kom til Danmark, og den anden handler om det, man kalder ”reformationen”, som I nok skal komme til at høre mere om senere.

I skal se begge programmer og besvare nogle spørgsmål imens – i kan selvfølgelig trykke pause og hoppe tilbage, hvis der var noget, I ikke fik fat i første gang. I kan følge denne rækkefølge:

1.      Se ”Den sorte skole: Kristendommens indførelse” på https://www.dr.dk/drtv/se/den-sorte-skole_-kristendommens-indfoerelse_49113

2.      Besvar disse spørgsmål i et Word-dokument eller en mail/sms: (bare skriv spørgsmålets nummer og svaret lige bagefter)
    1: Hvordan startede kristendommen?
    2: Hvem var Jesus, og hvad gjorde han?
    3: Hvorfor ville folk gerne være med i kristendommen, og hvad fik man ud af at tro på Jesus?
    4: Hvilken kejser gjorde kristendommen til den officielle religion?
    5: Hvilke guder troede man på i Danmark, før kristendommen kom hertil?
    6: Hvor bliver de første danske kirker bygget?
    7: Hvilken dansk konge blev døbt først?
    Bonus-spørgsmål: Hvilken funktion på jeres telefon er opkaldt efter den konge?
    8: Hvad er ”Danmarks dåbsattest” lavet af? Og hvor er den nu?
    9: Nævn to eller tre traditioner, som blev indført, da kristendommen kom til Danmark.

3.      Send svarene til mig på telefon, 24663610, eller på mail, jjp@km.dk

4.      Se ”Den sorte skole: Reformationen” på https://www.dr.dk/drtv/se/den-sorte-skole_-reformationen_49192

5.      Besvar disse spørgsmål i et Word-dokument eller en mail/sms: (bare skriv spørgsmålets nummer og svaret lige bagefter)
    1: Hvad var vi, før vi blev protestanter?
    2: Hvor meget af Danmark ejede kirken før reformationen?
    3: I hvilket århundrede skete reformationen?
    4: Hvem bestemte i Danmark dengang?
    5: Hvad hedder manden bag reformationen, og hvilket land kommer han fra?
    6: Hvad mente han, var forkert ved kirken dengang?
    7: Hvordan kommer hans idéer til Danmark?
    8: Hvilken dansk konge sætter reformationen i gang i Danmark efter borgerkrigen?
    9: Hvem bestemte over kirken før reformationen, og hvem bestemmer over kirken efter reformationen?
    10: Hvad skete der med sproget i gudstjenesten? Og hvilke ting puttede man ind i kirkerummet?

6.      Send svarene til mig på telefon, 24663610, eller på mail, jjp@km.dk

I skal sende jeres svar senest på fredag, og hvis I vil, må I gerne arbejde i grupper over nettet.